Live Grid

Wouter Berns neemt je mee naar zijn illusionaire, geschilderde wereld. Hij leidt je langs zijn belangrijkste schilderijen van de eerste 15 jaar van zijn schildercarrière. Deze documentaire werd gemaakt door Julius Hartman tijdens de expositie 'de illusionaire wereld van Wouter Berns' in het Stedelijk Museum Kampen in 2004.
2004

Een documentaire is een non-fictiefilm of -radioprogramma, waarbij de maker een beeld tracht te geven van een aspect uit de realiteit, zoals uit de politiek, wetenschap, maatschappij, geschiedenis of van de persoonlijke belevingswereld van de documentairemaker

Door de jaren heen werkte Julius Media aan verschillende documentaires over uiteenlopende onderwerpen: Over de vondst van een 600 jaar oude Kogge, de opkomst van de Partij van de Dieren, de geschiedenis van de Dinosauriërs, etc. Elk verhaal heeft zijn eigen passende visuele vertelling.
Voor de Kro een serie met paralellen tussen twee zeer verschillende vrije tijdsbestedingen. Bomen knuffelen of Autoracen. Leven als een dakloze of naar een Wellness. Elke aflevering laat zien dat tegenstrijdigheden en overeenkomsten naast elkaar bestaan.
2005

Julius Media werkt aan nieuwe film die een beeld uit de toekomst neerzet in docu-stijl

Halverwege de 21e eeuw zal de geschiedenis anders beleefd worden dan nu. Via dit verhaal kunnen we ons wellicht bewust worden van hoe we nu de geschiedenis zien en of we er misschien niet naast zitten... (klik op play voor de muziek die we willen gebruiken)
2046
Een 24 delige serie over wijn en genieten in het buitenland bij Nederlanders die geëmigreerd zijn. Geproduceerd door Beleefmedia voor RTV Oost.
2012-2014
Op dit moment wordt er gewerkt aan een documentaire over de Kamper Kogge, waarvan de bouw 25 jaar geleden is begonnen.
JUNI 2017
Documentaire over de lichting van de IJsselkogge. Het middeleeuwse handelsschip dat 600 jaar verborgen lag op de bodem van de IJssel bij Kampen. Geproduceerd door Beleefmedia!
Feb 2016